Leerkrachten & Leidsters

Welkom op de website Hou je mond gezond! voor leerkrachten van het basisonderwijs en leidsters van peuterspeelzalen. Hou je mond gezond! is het landelijk lesproject van het Ivoren Kruis over mondgezondheid voor peuters en kinderen op de basisschool. Tandheelkundig professionals geven poetsles met als doel:
- Verbeteren poetsgedrag
- Voor ieder kind een gezonde mond

Op een leuke manier wordt kennis bijgebracht over de mond en het gebit, tandenpoetsen, gaatjes en de zeven eet- en drinkmomenten. Hou je mond gezond! is:
- leuk
- leerzaam
- gratis
- nodig

Centraal onderdeel van het lesproject is het bezoek van een tandarts, mondhygiënist, (preventie)assistent of GGD medewerker aan de groep of een kennismakingsbezoek van de groep aan een tandartspraktijk. Komt de tandheelkundig professional bij jou op school? Dan hoef je zelf geen tandenborstels en fluoridetandpasta te organiseren. De tandarts neemt de producten voor de kinderen in de klas mee! Het is ook mogelijk het lesproject als leerkracht zelfstandig met de groep uit te voeren*. Wie de lessen zelfstandig geeft, kan zolang de voorraad strekt tandenborstels en fluoridetandpasta voor de groep aanvragen via het aanmeldformulier. (De aanvraag voor poetsmaterialen gebeurt automatisch.)

*Dit is enkel mogelijk voor leerkrachten van basisscholen.

Kies je groep:

Peuters Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7-8 Publiciteit Veelgestelde vragen Gezonde School


Hou je mond gezond! en Trammelant in Tandenland zijn twee programma's voor het basisonderwijs die heel goed samengaan. Ze kunnen gelijktijdig worden ingezet en vullen elkaar aan.